Motxilles vibratòries que reprodueixen el so per a persones sordes

En dos dels concerts més destacats de la Festa Major de Terrassa, el de The Tyets i en el de Chenoa de dissabte, s’incorporava per primera vegada el servei de motxilles i cinturons vibratoris. Estava destinat per a que persones sordes o amb baixa audició que porten audiòfon o implant coclear puguin gaudir dels concerts a través d’aquests dispositius.

Les motxilles són un suport d’accessibilitat innovador, que es duu a terme per primera vegada a la ciutat. Suposa una experiència extraordinària per a moltes de les persones sordes que en fan ús. A més, els obre la possibilitat de viure per primer vegada d’un esdeveniment multitudinari, en aquest cas un concert de música.

Així, gràcies a aquesta proposta, s’ampliava la voluntat municipal d’obrir al màxim la festa gran de la ciutat a tota la ciutadania, sense distinció. Enguany s’havia treballat per a que la gran majoria d’actes de Festa Major fossin accessibles. Així, s’incorporava la llengua de signes en espectacles familiars, en els actes d’inici de Festa Major, o el servei de bucle magnètic en els concerts programats a la plaça del Rector Homs.

Aquest servei de motxilles funciona a través de la connexió a un sistema de transmissió d’àudio, que vibra al ritme de la música, permetent a la persona amb discapacitat auditiva experimentar-la d’una manera més tangible i sensorial.