MútuaTerrassa mútua terrassa hospital

Mútua, a l’avantguarda en l’aplicació dels darrers avenços en el tractament del càncer colorectal

Sota el títol “Real-World Outcomes in patients with Metastatic Colorectal Cancer in Spain: the RWD-ACROSS Study”, la revista Cancers acaba de publicar un article científic liderat pel Dr. Carles Pericay, cap del servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), que posa de manifest que l’HUMT -igual que la resta de centres que han participat a l’estudi- se situa a primera línia en termes d’abordatge terapèutic del càncer colorectal metastàtic.

Es tracta d’un treball de caire retrospectiu, observacional i multicèntric ja que hi han intervingut especialistes de deu hospitals d’arreu d’Espanya amb el propòsit que pogués esdevenir àmpliament representatiu de l’abordatge que es duu a terme de la malaltia en qüestió a nivell nacional. L’estudi va analitzar les característiques de la malaltia, el tractament sistèmic i la supervivència sobre una mostra de 2.000 pacients diagnosticats entre 2011 i 2015 i aportats pels centres participants.

El Dr. Pericay, líder del treball, explica que l’article corrobora que certament la pràctica clínica del servei d’Oncologia de l’HUMT (i de la resta de centres participants a l’estudi) el situa a l’avantguarda en el tractament del càncer metastàtic de còlon i recte. En aquest sentit afirma: “el treball proporciona dades detallades sobre pacients i característiques dels tumors, patrons de tractament i supervivència dels pacients que reben tractament sistèmic a Espanya i les troballes que se’n deriven poden servir de referència per a futurs estudis sobre càncer de còlon i recte i ajudar als professionals de l’oncologia a seleccionar els tractaments més pertinents per a cada pacient”.