Mutua cirurgia toràcica

Mútua coorganitza un congrés internacional de cirurgia toràcica

L’auditori de Foment del Treball Nacional de Barcelona acull fins divendres la cinquena edició del Congrés Internacional de Cirurgia Toràcica organitzada conjuntament pel Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), el de l’Hospital Clínic, el del Sagrat Cor, així com el Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital del Mar i el de la Santa Creu i Sant Pau.

Els directors d’aquesta reunió són el Dr. Ramón Rami, cap clínic del Servei de Cirurgia Toràcica de l’HUMT, el Dr. Laureano Molins, cap del Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Clínic i el Dr. Josep Belda, cap del Servei de Cirurgia Toràcica de la Santa Creu i Sant Pau i de l’Hospital del Mar. Pel que fa a l’HUMT, com a membre del Comitè Organitzador hi participarà el Dr. Sergi Call, cap clínic del Servei de Cirurgia Toràcica i com a ponents hi intervindran diversos professionals dels Serveis d’Oncologia, Pneumologia i Cirurgia Toràcica. En total, hi ha previst que participin més d’un centenar de ponents d’hospitals d’arreu del mon i al voltant d’una desena són professionals de l’HUMT.

La reunió consistirà en una compilació de breus presentacions orals i audiovisuals que comprèn diferents àrees de la cirurgia toràcica i molts altres temes estretament relacionats amb la cirurgia toràcica i l’oncologia toràcica, amb especial èmfasi en el diagnòstic, estadificació i tractament del càncer de pulmó.

A més, també inclourà seminaris dedicats específicament a camps rellevants en cirurgia toràcica, sessions de treball en format pòster i presentacions audiovisuals. El programa científic, una immersió completa en Cirurgia Toràcica i Oncologia, està dissenyat per satisfer les necessitats dels residents, d’especialistes joves i sèniors així com de professionals d’infermeria, fisioteràpia i rehabilitació dels àmbits de la Cirurgia Toràcica, la Pneumologia i l’Oncologia.