Mútua estalvia amb material reutilitzable més de 300 tones de residus a l’any

Mútua Terrassa estalvia, a l’any, 68.100 quilos de residus en material tèxtil sanitari. Ho fa gràcies als pijames , llençols i bates de quiròfan reutilitzables que compra a Axioma, una empresa especialitzada en solucions integrals en l’àmbit sanitari. Aquesta dada Mútua Terrassa l’ha posat en valor coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

El material tèxtil que s’usa als quiròfons de Mútua es pot reutilitzar fins a 300 vegades, en el cas dels pijames, i 75 cops pel que fa a llençols i bates. A nivell global el material reutilitzable va suposar més de 300 tones d’estalvi. A banda del valor medi ambiental, Mútua Terrassa va poder garantir, gràcies als teixits reutilitzables, el subministrament de materials als seus quiròfons en el pic de la pandèmia.

Diversos hospitals catalans també van utilitzar aquest material reutilitzable durant els mesos més estrictes de la pandèmia, fet que va suposar un estalvi de 500 tones de residus.

D’altra banda Mútua Terrassa ha eliminat les ampolles de plàstic al menjador laboral, que estalviarà 85.000 ampolles; i ha eliminat el paper de diversos procediments que evitarà l’ús de 700.000 folis el 2022.