MútuaTerrassa mútua terrassa hospital

IA per predir conductes suïcides i autolesions

MútuaTerrassa participa activament en un projecte europeu centrat en l’aplicació de la Intel·ligència Artificial en el tractament de diversos trastorns. El seu títol és ‘Better real-world health-data distributed analytics Research Platform’.

La iniciativa pretén millorar la investigació sanitària i el tractament mèdic compartint dades i experiències amb set hospitals i diverses organitzacions acadèmiques i empresarials de la Unió Europea.

L’objectiu és avançar en la comprensió i la predicció dels riscos d’autolesió i conductes suïcides en pacients amb Trastorns de l’Espectre Autista.

L’equip de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa lidera la investigació clínica, mediambiental i genòmica que influeixen en el risc de suïcidi de persones amb TEA. A l’estudi també hi col·laboren equips investigadors de la Universitat de Colònia i de la Universitat de Milà.

La iniciativa s’ha concebut amb la idea d’aconseguir el disseny d’algoritmes de predicció. També es vol millorar la integració i l’ús de dades de recerca relacionades amb la salut. Així es pretén millorar els resultats clínics.

Està previst que els algoritmes que integraran la informació ofereixin resultats al 2027. A partir de llavors els investigadors confien en millorar la detecció primerenca i la personalització del tractament.