Mutua Terrassa Quiròfan

Mútua i l’Hospital Germans Trias i Pujol, seus del curs sobre cirurgia hepàtica, de pàncrees i àrea biliar

El primer curs d’aquest 2022 sobre Cirurgia hepatobiliopancreàtica (és a dir, del fetge, pàncrees i àrea biliar) es farà a l’Hospital Universatri MútuaTerrassa (HUMT) i a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Campus Can Ruti, Badalona). Es desenvoluparà entre el 28 de febrer i el 4 de març.

La formació està dirigida a metges residents de Cirurgia General i Digestiva de 4rt i 5è any i està promoguda per l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC). La direcció anirà a càrrec del Doctor Esteve Cugat, coordinador de la Unitat conjunta de Cirurgia HBP d’ambdós centres i Cap Clínic del servei de Cirurgia Generalde l’HUMT.

Els objectius són: abordar la integració d’una unitat de cirurgia HBP en un hospital de referència, consolidar i ampliar conceptes de forma multidisciplinar i fomentar la participació de tots els presents en les sessions quirúrgiques.

Dilluns, dimecres i dijous el curs tindrà lloc a l’HUMT i dimarts i divendres a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Els residents participaran en les sessions teòriques, assistiran als comitès de tumors de patologia hepatobiliopancreàtica dels dos centres i participaran activament en les intervencions quirúrgiques programades per a aquells dies.

Es tracta d’un curs formatiu orientat a la cirurgia mínimament invasiva -tant laparoscòpica com robòticael qual comptarà amb la integració de models 3D de planificació preoperatòria i sistemes de realitat augmentada intraoperatòria.

Jornada Reanimació Mútua1