Mútua imparteix un curs avançat d’hernioplàstia endoscòpica

El Servei de Cirurgia General de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa impulsa un curs per a interns, residents i especialistes en cirurgia general i l’aparell digestiu, en tècniques endoscòpiques per a la reparació de l’hernia inguinal i de la paret abdominal.

L’hernioplàstia endoscòpica totalment extraperitoneal és una tècnica quirúrgica per a la reparació de l’hèrnia inguinal amb una pròtesi en forma de malla que s’aplica per via laparoscòpica. Aquest sistema permet un tancament sense tensió del defecte herniari de manera que disminueix el dolor postoperatori, el guariment de la malatia i una ràpida represa de la vida quotidiana.

Aquest dijous Mútua organitza la primera sessió de treball basada en l’aprenentatge i l’entrenament sobre aquesta tècnica, a través d’un mètode teòric-pràctic basat en casos quirúrgics reals. A través d’exposicions audiovisuals i de sessions de cirurgia en viu s’impartiran els coneixements bàsics i avançats de la reparació laparoscòpica extraperitoneal de l’hèrnia inguinal. El curs impartit per experimentats facultatius de la casa també es podria impartir a mig termini amb metges adjunts d’altres hospitals.