Mútua organitza avui i demà les I Jornades del Tractament integral de les alteracions de l’olfacte

MútuaTerrassa organitza les I Jornades del Tractament integral de les alteracions de l’olfacte, que ofereixen una visió detallada del sistema olfactori normal i patològic, així com del tipus de tractament que es fa de les diferents patologies, tant rehabilitadores com quirúrgiques.

L’organització d’aquestes jornades, que se celebren avui i demà, respon a l’interès generat entre professionals de diferents disciplines arran de l’augment significatiu de pacients amb alteració d’olfacte i gust que es visiten en el servei d’ORL. Alteracions que són conseqüència de la infecció pel virus SARS-CoV-2 i que, en un 20% dels casos, persisteixen durant molts mesos posteriors al contagi. Aquestes jornades seran eminentment formatives, de caire multidisciplinari i amb una doble vessant teòrica i pràctica que abastarà des de la rehabilitació fins a les proves validades que es realitzen, com l’Sniffin sticks i l’abordatge des d’Otorrinolaringologia.

El programa comptarà amb la intervenció de la Dra. Chrissi Kelly, una reconeguda experta en el camp de les afectacions de l’olfacte: Disòsmies – Paròsmia / Fantòsmia, Hipòsmia, fundadora d’AbScent.org i investigadora de la University of Reading i la University of London. També intervindrà Bettina Perisson, perfumista Senior d’Eurofragance i professora del Màster d’Aromes i Fragàncies de la UPC. Les jornades, que finalitzaran amb els testimonis de diversos pacients, seran la carta de presentació de la Unitat d’Anòsmia de l’HUMT que, essent una de les primeres creades a Catalunya ja acumula gairebé dos anys d’experiència.