Mútua Terrassa engega la Unitat de l’Olfacte arran dels casos d’anòsmia per la covid

Un dels símptomes més coneguts de la covid-19 és la pèrdua de l’olfacte. L’augment de casos d’anòsmia pel coronavirus ha fet que Mútua Terrassa hagi posat en marxa una nova Unitat de l’Olfacte.

Aquest símptoma es produeix perquè el virus malmet una retina que fa funcionar correctament la neurona encarregada de transmetre les olors al cervell. La gran majoria de pacients recuperen l’olfacte. “El 90% dels pacients el recuperen, però hi ha un 10% que no el recuperen o el recuperen parcialment“, explica Ignacio Clemente, adjunt servei otorrinolaringoligia de Mútua Terrassa.

El Raül va perdre l’olfacte fa tres anys com a conseqüència d’una grip. El més molest és no poder gaudir dels àpats. “Hi ha sabors que, segons el dia, els noto una mica més, com els cítrics o els dolços“, comenta. “Hi ha pacients que ho accepten millor, però n’hi ha que ho senten com una pèrdua important. No gaudeixen dels àpats, no van a restaurants, limiten la seva vida social i de vegades acaba en depressions“, diu Clemente.

De moment no existeixen tractament mèdics eficaços per a recuperar l’olfacte. El que es fa és una rehabilitació per tornar a estimular-lo.

Una olfatometria al cap de quatre mesos determinarà la millora assolida durant el tractament.