Mútua Terrassa estrena l’Edifici Estació per a les Consultes Externes i l’Hospital de Dia; la Rehabilitació, el 13

Un entorn immillorable amb vistes al Parc de Vallparadís, unes instal·lacions connectades per tren i autobús i amb pàrquing a cada planta i tots els serveis assistencials ambulatoris centralitzats en un únic edifici, el de l’Estació dels Ferrocarrils, ubicat a la Plaça dels Drets Humans.

Són els principals avantatges que MútuaTerrassa creu que aporta el trasllat a aquest espai, tant per a pacients com per a professionals.

Aquest dilluns, 3 de setembre, Consultes Externes i l’Hospital de Dia han iniciat la seva activitat al nou emplaçament. El Servei de Rehabilitació, fins ara ubicat al Centre Vallparadís i al CAP Rambla, ho farà el dia 13.

El primer dia, els pacients han necessitat l’ajut dels informadors per trobar la consulta. Aquest suport es mantindrà durant 3 mesos. I abans, s’han enviat 25.000 missatges de text per avisar del canvi.

Durant aquesta primera setmana, el ritme de consulta és més baix (un 25% menys) perquè metges i pacients s’adaptin al nou espai. Tot i així, es calcula que entre 4.000 i 6.000 persones passin diàriament per aquestes instal·lacions.

El nou espai contempla 15.000 metres quadrats repartits en 3 plantes, diferenciades per colors i per àrees funcionals.

A la -1, de color groc, hi haurà rehabilització, quan s’acabin de traslladar els equips, i les especialitats relacionades amb l’aparell locomotor (com traumatologia, reumatologia i diagnòstic per la imatge.

La planta -2, taronja, acull l’Hospital de Dia i part de consultes externes d’especialitats mèdiques. També s’hi situa la unitat preoperatòria (on s’efectuen proves prèvies a les intervencions quirúrgiques).

I a la -3, en vermell, les especialitats quirúrgiques així com pediatria, ginecologia i obstetrícia, entre altres.

A la planta 0 hi haurà Àptima, quan acabin les obres.

La construcció del nou edifici va començar al 2016 i ha costat 10,6 milions d’euros (l’obra civil i instal·lacions, sense IVA). Compta amb 110 consultes, una quinzena més i amb possibilitat de creixement.

Els espais alliberats pel trasllat seran ocupats pels altres serveis de l’Hospital que podran créixer. Les noves instal·lacions d’urgències, encara no tenen data d’inauguració.