MÚTUA edifici

Mútua Terrassa organitza la segona jornada d’Actualització en Esclerosi Múltiple

La Unitat d’Esclerosis Múltiple del servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa dona el tret de sortida aquest dilluns 22 de març a la segona edició de la Jornada d’Actualització en Esclerosi Múltiple. Contempla un total de vuit sessions monogràfiques sobre aquesta malaltia coordinades pel Dr. Javier Sotoca, adjunt al servei i responsable de la unitat, i amb continguts específics dirigits als professionals de l’Atenció Primària, del servei d’Urgències així com als pacients i familiars.

En el cas de les sessions dirigides a l’Atenció Primària, es realitzaran de forma virtual i abordaran els següents temes: Covid 19, vacunes i nous tractaments, què sabem i com afrontar la progressió de la malaltia i una darrera part que esdevindrà una actualització dels coneixements del Comitè Europeu pel Tractament i la Recerca de l’Esclerosi Múltiple (ECTRIMS).

Pel que fa a les sessions enfocades als professionals del servei d’Urgències, se celebraran presencialment a l’Edifici Docent de l’entitat i en aquest cas els conceptes inclosos en el programa són el maneig simptomàtic de l’Esclerosi Múltiple a Urgències i “Esclerosi Múltiple for Dummies” o tot el que t’agradaria saber sobre aquesta malaltia i mai vas preguntar o cercar.

Finalment, en el marc d’aquestes jornades d’actualització, des del servei de Neurologia de Mútua Terrassa s’ha apostat també per incloure-hi sessions concebudes pels pacients i familiars donat que l’Esclerosi Múltiple és una malaltia amb gran reclam social i que requereix d’un acompanyament profund per part dels més propers. Amb l’objectiu de poder ajudar-los i aconsellar-los, s’han previst tres sessions mitjançant les quals es pretén aportar informació i resoldre dubtes.