Mútua Terrassa posa en marxa la nova UCI més enfocada “als pacients i als seus familiars”

D’aquí a dues setmanes ja funcionarà a ple rendiment la nova Unitat de Cures Intensives de Mútua Terrassa. Aquest matí se n’ha fet la inauguració oficial, que ha comptat amb una visita per a autoritats i directius de l’hospital. Està ubicada a la planta 4 i incrementa la dotació de llits, de 12 a 14 i, en situacions excepcionals, pot arribar a atendre fins a vint pacients. Estan distribuïts en dues unitats, que sumen gairebé mil metres quadrats, amb l’equipament tecnològic més avançat.

La remodelació era un tema que Mútua tenia pendent des de fa anys. L’antiga UCI, inaugurada el 1976, tenia deficiències sobretot en la distribució de l’espai. El passadís que originàriament havia de permetre als familiars veure els pacients des de l’exterior condicionava qualsevol millora.

Ara s’ha volgut donar un enfocament que millori l’atenció al pacient i als familiars: s’ha millorat la privacitat; el benestar, amb un increment de la llum natural i control del soroll; els boxs tenen sistemes de monitorització i visualització, i es flexibilitza i s’amplia l’horari d’accés per part dels familiars.

La propera reforma estratègica de l’hospital Universitari Mútua Terrassa serà el trasllat de Consultes Externes a l’Edifici Estació, que es preveu que es pugui fer a l’estiu. A finals d’any, o a principis del que ve, hauria d’estar enllestida l’ampliació d’Urgències. Pel que fa a la passarel•la que ha d’unir els dos serveis, és un projecte que Mútua no té descartat per més endavant.

Les obres van començar el passat mes de juny i han tingut un cost d’un milió i mig d’euros.