MútuaTerrassa acull 58 nous residents que desenvoluparan la seva formació

Entre aquest dilluns i dimarts s’ha donat la benvinguda als 58 nous residents que enguany han triat MútuaTerrassa (tant l’Hospital Universitari MútuaTerrassa -HUMT- com l’Atenció Primària) com a entitat per a desenvolupar-hi la seva formació. Igual que en anys anteriors, són 27 les especialitats acreditades i 2 unitats docents multiprofessionals en les quals començaran a adquirir la seva experiència professional.

L’esmentat període formatiu serà d’entre 4 i 5 anys (en funció de l’especialitat) i en el cas de les llevadores, del programa especialitzat en infermeria en salut mental i del programa d’infermeria d’atenció familiar i comunitària, el termini formatiu serà de 2 anys.

Les recents restriccions en termes de presencialitat obliguen a repensar-ne el format

Tradicionalment, pocs dies abans de la incorporació dels nous residents, MútuaTerrassa celebrava l’acte d’acollida i benvinguda. Tanmateix, les circumstàncies sobrevingudes com a conseqüència del recent repunt de la pandèmia de la Covid-19 han obligat a reformular-lo i a reconvertir-lo en un acte majoritàriament telemàtic.

En aquest sentit, aquest dilluns, 19 de juliol, la Dra. Montse Llordés, cap d’Estudis de la Unitat Docent d’Atenció Familiar i Comunitària de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa; i Maite Pallarès, presidenta de la Subcomissió d’Infermeria de la mateixa unitat, van donar la benvinguda als 18 residents que van optar per l’Atenció Familiar i Comunitària.

Plegats van visualitzar un audiovisual de presentació dels diferents Centres d’Atenció Primària (CAP) amb el propòsit de poder efectuar l’elecció del centre on duran a terme la seva residència.

Dimarts ha estat el torn dels 40 residents que han escollit la Formació Sanitària Especialitzada a l’HUMT. En aquest cas, tots ells han pogut accedir de forma telemàtica a una acollida virtual mitjançant un audiovisual que romandrà penjat al blog de residents de l’entitat. En aquest hi ha intervingut la gerència de l’HUMT, les direccions dels diferents àmbits, la direcció de Docència així com els 22 caps de servei de les diferents especialitats amb l’objectiu de donar-los la benvinguda i encoratjar-los per aquest nou període professional de la residència.