MútuaTerrassa acull una jornada de debat entorn el trastorn per ús d’opiacis a Catalunya

“El trastorn per ús d’opiacis a Catalunya: balanç i perspectives ” ha estat el títol de la 12a jornada de la Coordinadora de Centres d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de Catalunya (CAS), celebrada dimecres a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Amb prop d’una vintena de ponents, en el transcurs de la sessió s’han analitzat i posat en debat l’evolució, la situació actual i les perspectives dels tractaments pel consum d’opiacis a Catalunya.

La jornada ha coincidit amb els 40 anys de la posada en marxa del CAS de MútuaTerrassa i ha volgut fer una revisió i autocrítica de l’actualitat i conèixer quin recorregut s’ha dut a terme des de la dècada dels 90 i fins a l’actualitat amb els tractaments amb metadona i altres opcions de substitució.

La inauguració ha anat a càrrec del Dr. Xavier Gay, metge de la Unitat d’Alcoholisme de l’HUMT i del CAS Baix Llobregat Nord, la Dra. Rosa Asbert, directora mèdica de l’Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa i el Dr. Joan Colom, metge i Sub-director general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. La jornada ha comptat amb una conferència inaugural, a càrrec del Dr. Colom, amb el títol : “Antecedents i evolució dels tractaments amb opiacis a Catalunya”. Després s’hi han fet quatre taules-debat.