MútuaTerrassa busca voluntaris per investigar l’efectivitat d’un nou medicament per prevenir la covid-19

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa és un dels 365 centres mèdics de 21 països diferents que investiguen si un nou medicament pot ajudar a prevenir la covid-19. El fàrmac, desenvolupat per Pfizer, té el nom comercial de Paxlovid. Concebut inicialment per tractar la malaltia, la investigació se centra ara en comprovar si el Paxlovid també pot servir per evitar els contagis.

La principal dificultat, però, és trobar voluntaris per dur a terme l’estudi: fan falta majors d’edat sense vacunar que convisquin amb un positiu. Aquí a Catalunya, amb un índex de vacunació especialment alt, superior al 76%, està costant molt trobar persones que compleixin amb aquest perfil. A l’espera de trobar voluntaris, la unitat de recerca en malalties infeccioses de MútuaTerrassa té moltes esperances en l’efectivitat del Paxlovid.

Un dels avantatges del Paxlovid és que evita la replicació del virus inhibint una proteïna comú a totes les varietats actualment conegudes del SARS-CoV-2. Si finalment es demostrés l’efectivitat d’aquest medicament per evitar els contagis, llavors caldrà estudiar en quins casos seria econòmicament viable administrar-lo.

Si algú compleix amb el perfil requerit per l’estudi, major de 18 anys sense vacunar que conviu amb un cas positiu, i està interessat en participar-hi, ha de contactar amb l’Hospital Universitari MútuaTerrassa dins dels quatre dies posteriors al resultat positiu.