MútuaTerrassa celebra una jornada sobre la investigació actual de les ostomies

A tot Espanya aproximadament unes 70.000 persones són portadores d’algun tipus d’ostomia, és a dir, tenen externalitzat l’intestí a través de la paret abdominal amb una bossa per al contingut fecal o l’orina. Aquest procediment quirúrgic pot ser un estigma social, una barrera que pot provocar pors i angoixa per a les persones afectades. I una de les causes és la falta d’informació.

Una jornada organitzada per MútuaTerrassa ha servit aquest dilluns per donar visibilitat a les ostomies, a la investigació actual i als professionals que s’hi dediquen.

En el marc d’aquesta trobada s’han entregat els premis del concurs de casos clínics d’atenció del pacient ostomitzat. Les infermeres de MútuaTerrassa Anna Rodon, Mireia Lázaro i Adriana Soler han estat distingides pel seu treball sobre una pacient de 25 anys que va patir un accident amb moto aquàtica pel que es va esquinçar l’anus i la mucosa rectal.

Els professionals mèdics reconeixen que adaptar-se a viure amb una ostomia és un procés que requereix esforç, temps i voluntat. Per això, la investigació i el treball en equip esdevé primordial per ajudar les persones afectades a adaptar-se a la nova situació i afrontar-la d’una manera més positiva.