MútuaTerrassa dedicarà nous espais a l’hospitalització d’aguts

MútuaTerrassa transformarà “de manera immediata” tres plantes del Centre Vallparadís per hospitalitzar pacients aguts. En concret, es tracta de les plantes 1, 3 i 4, mentre que les plantes -1 i -3 serviran per acollir pacients ingressats a curt termini. També es dedicaran a l’hospitalització d’aguts a curt termini les plantes 0, 1 i 2 de les antigues Consultes Externes, al carrer del Castell. Aquestes són les primeres de tot un seguit de mesures que ha aprovat l’entitat per afrontar l’actual situació d’emergència sanitària i atendre així les necessitats dels Sistema Públic de Salut de Catalunya.

A més, davant l’augment constant d’hospitalitzats per la Covid-19, totes les habitacions dobles de l’Hospital Universitari s’aniran transformant progressivament en habitacions triples. Ja s’han convertit en habitacions dobles i com a àrea d’urgències pediàtriques les plantes d’hospitalització 2, 3 i 6 d’Àptima Centre Clínic. En la mateixa línia, i seguint les directrius de CatSalut, MútuaTerrassa afirma estar també organitzant el servei assistencial i logístic per atendre els pacients de l’Hotel Terrassa Park.

Mentre que els Centres d’Atenció Primària estan prioritzant l’atenció telefònica, domiciliària i presencial als pacients afectats per problemes respiratoris i a la població més fràgil, els dispositius d’hospitalització domiciliària se centren en mantenir el màxim possible d’afectats a les seves residències habituals. La intenció és minimitzar l’afluència als diferents serveis d’urgències dels hospitals.

Segons ha explicat MútuaTerrassa aquest dijous a la tarda, l’objectiu de tots aquests canvis és continuar servint la ciutat de Terrassa “amb la màxima diligència” dins de l’actual “situació d’excepcionalitat sense precedents”. És per això que l’entitat assegura que aquests darrers dies de readaptacions ha reorganitzat la plantilla, activant “tots els dispositius de contractació al seu abast”. MútuaTerrassa també ha agraït la comprensió de la ciutadania i especialment la de pacients i familiars que s’han pogut veure afectats per tots aquests canvis.