MútuaTerrassa opta a un premi internacional per la gestió quirúrgica

L’Hospital Universitari Mútua Terrassa és un dels 49 centres hospitalaris finalistes que opten al Premis organitzats per la International Hospital Federation entre més de 500 candidatures d’organitzacions sanitàries de 37 països.

El projecte de MútuaTerrassa “Transformation of the Surgical Area management model based on Technology and Process Management” és una de les 49 iniciatives reconegudes i és l’única finalista d’Espanya i Catalunya de la categoria de “Lideratge i gestió”.

És també una de les dues iniciatives de l’Estat espanyol distingides, juntament amb la Fundació Sanitària de Mollet. El projecte fa referència a un nou sistema de treball del Bloc Quirúrgic concebut amb l’objectiu d’afrontar els reptes actuals i futurs de la gestió quirúrgica, mitjançant una metodologia que cerca millorar l’eficiència i la qualitat dels processos associats a aquesta àrea.

Prescindir de les activitats sense valor afegit pel pacient i incrementar al màxim la seguretat de tots els procediments són els trets definitoris del projecte, anomenat PROQUI. En aquest sentit, el Bloc Quirúrgic de l’HUMT integrat per un total de 17 quiròfans, 2 sales de procediments, 3 Àrees de Reanimació i una Unitat de Cirurgia sense Ingrés (UCSI) ha implantat la totalitat de les fases d’aquest model de gestió suportat per eines digitals, que faciliten dades de qualitat a cada nivell de decisió i que contribueixen a potenciar un model basat en la planificació i la proactivitat.

Es tracta d’una iniciativa de gran envergadura, ja que abasta des de l’operativa diària fins a la gestió de la programació a mig termini i, fins i tot, la planificació i gestió estratègica a llarg termini, mitjançant Intel·ligència Artificial.

Els guanyadors dels IHF Awards 2024 es donaran a conèixer el dimecres, 11 de setembre, a la Cerimònia de Lliurament de Premis en el 47è Congrés Mundial d’Hospitals que se celebrarà a Rio de Janeiro (Brasil). Una audiència de més de mig miler de professionals assistencials i de la salut de tot el món es reuniran per celebrar els èxits dels projectes guanyadors.

MútuaTerrassa ha estat triplement reconeguda per la International Hospital Federation des del 2015. El passat 2021, en el marc de la 44a edició del World Hospital Congress celebrada a Barcelona, l’entitat va rebre un doble reconeixement internacional per part de la IHF pel model integral d’atenció implementat durant la pandèmia de la Covid-19 i per la Unitat d’Hospitalització del Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Sota el títol “Integrated Health Care Model in MútuaTerrassa during de SARS-COV2 Pandemic”, el primer treball va ser guardonat amb la Medalla de Plata en la categoria de “Lideratge i gestió” i l’altre guardó va ser concedit al projecte “Autism General Hospital Tertiary Unit (UH-ASD): serving the underserved, empowering the family and using mechanical contention zero”, el qual va ser mereixedor de la Medalla de Bronze en la categoria de “Qualitat i seguretat del pacient”.

En aquest sentit, aquestes dues distincions se sumen a la que l’entitat ja va aconseguir el passat 2015 a Chicago en el marc de la 38ª edició d’aquest mateix congrés promogut per la International Hospital Federation. Aleshores va ser reconeguda en la categoria de Responsabilitat Social Corporativa per l’experiència “Fundació Integralia Vallès: Paradigm of Professional Integration for Disabled People”.