MutuaTerrassa assemblea General Ordinària 2024

MútuaTerrassa presenta resultats sòlids, apostant per innovació, qualitat assistencial i sostenibilitat

MútuaTerrassa, ha celebrat aquest dimarts l’Assemblea General Ordinària, on s’han presentat els resultats de l’exercici 2023 i s’han aprovat els comptes anuals. L’entitat ha tancat l’any amb un creixement positiu en totes les línies de negoci, destacant un augment del 3,9% en les primes meritades i del 6,7% en el ram d’assistència sanitària. A més,  ha reforçat la seva solvència, amb una ràtio de solvència sobre el Capital de Solvència Obligatori del 608%.

Innovació al servei de la salut

Un dels punts forts de l’Assemblea ha estat la presentació dels avenços en innovació assistencial. L’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha estat pioner a l’Estat en la incorporació de la plataforma robòtica HUGO RAS. Això  ha permès realitzar intervencions quirúrgiques de màxima precisió en urologia, ginecologia i cirurgia general. A més, MútuaTerrassa ha creat el primer comitè de cirurgia robòtica amb la plataforma HUGO RAS d’Europa i ha implementat un programa de formació específic per als professionals.

Mútua Terrassa: compromís amb la cura integral de les persones

La Fundació Vallparadís, que gestiona centres per a gent gran, persones amb discapacitat intel·lectual i salut mental, ha consolidat la seva aposta per convertir els seus espais en centres lliures de contencions. L’any 2023, un altre dels seus centres ha obtingut la certificació oficial com a centre sense subjeccions, sumant-se als quatre certificats aconseguits amb anterioritat. A més, la Fundació està ultimant la construcció del seu nou centre per a gent gran a Badalona, Casa Badina, que obrirà les seves portes l’estiu de 2024.

Expansió i consolidació d’Àptima Centre Clínic

En el marc del Pla d’expansió d’Àptima al Vallès, s’ha destacat l’adquisició de la Policlínica Treton al centre de Terrassa. Amb aquesta operació, l’entitat busca millorar l’accessibilitat dels ciutadans als seus serveis i consolidar la seva estratègia de creixement.

AXIOMA Solucions: creixement i compromís amb la salut

AXIOMA, empresa proveïdora de material quirúrgic reutilitzable, ha experimentat un creixement important. I ho ha fet gràcies als concursos guanyats per a proveir els principals hospitals del sistema de salut català. Per respondre a aquesta demanda, l’empresa ha duplicat la seva capacitat de producció.

Mútua Terrassa: compromís amb el medi ambient

L’entitat segueix desenvolupant els objectius del seu Pla d’Acció Climàtica amb la implementació de mesures que fomenten el canvi d’hàbits entre els professionals i els pacients. En aquest sentit, destaca un projecte pilot per a la segregació dels residus generats en els processos quirúrgics i en la posterior hospitalització dels pacients. Gràcies a aquesta iniciativa, l’HUMT aconsegueix recuperar cada mes 7,5 tones de residu plàstic i 5,8 tones de paper/cartró.

[Font imatge: MútuaTerrassa ]