MútuaTerrassa rep la visita del Servei de Cirurgia Toràcica de la Mayo Clinic de Rochester

El Dr. Stephen D. Cassivi, cirurgià toràcic de la Mayo Clinic de Rochester, (Minnesota, EUA), ha visitat recentment l’Hospital Universitari MútuaTerrassa amb el propòsit de conèixer les particularitats del Servei de Cirurgia Toràcica, la seva dinàmica de treball, així com l’activitat quirúrgica i assistencial que desenvolupa.

Cassivi va ser rebut pel Dr. Esteve Picola, director general de MútuaTerrassa; la Dra. Mireia Serra, cap del Servei de Cirurgia Toràcica de l’HUMT, i el Dr. Ramon Rami, cap clínic del mateix servei. En el transcurs de la trobada va poder compartir una sessió de treball amb el servei i va participar en la realització d’una broncoscòpia amb simulació al recentment inaugurat Centre de Simulació Clínica Avançada de Terrassa –SimCAT.

El Bloc Quirúrgic va ser una altra de les dependències de l’HUMT que el Dr. Cassivi va tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà. El doctor va veure en funcionament la plataforma de cirurgia assistida Hugo Ras el sistema de darrera generació d’intervenció robòtica amb què compta l’hospital des del passat 2023.

El Dr. Cassivi, que participa com a ponent a la 32ª edició del Congrés Europeu de Cirurgians Toràcics que se celebra a partir de diumenge al Palau de Congressos de Barcelona va aprofitar la visita per retre un sentit reconeixement al Dr. Ramon Rami, cap clínic del servei de Cirurgia Toràcica de l’HUMT, expert internacional en aquest àmbit i autor de la 8ª classificació internacional d’extensió anatòmica del càncer de pulmó, l’anomenat TNM Staging Manual. En aquest sentit, el Dr. Cassivi va aprofitar la trobada per fer entrega al Dr. Rami d’un model en tres dimensions de l’àrea mediastínica en homenatge a la seva contribució a la millora del coneixement i pronòstic del càncer de pulmó.

[Font imatge: MútuaTerrassa]

Foto: MútuaTerrassa