MútuaTerrassa s’adhereix a la campanya de sensibilització de l’OMS sobre l’higiene de mans

Sota el lema La lluita contra la resistència als antibiòtics és a les teves mans, el 5 de maig  es va celebrar la IX edició de la tradicional Jornada d’Higiene de Mans que anualment organitza la Comissió d’Infeccions de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. L’acte va aplegar al voltant de 150 persones. El Dr. Xavier Garau, director mèdic de la Clínica Rotger Quirón Salud (Mallorca) ha ofert una conferència que ha tingut el lema de la jornada com a fil conductor.

L’acte s’ha fet coincidir amb el Dia Mundial de la Higiene de Mans -impulsat per l’Organització Mundial de la Salut des del 2009- amb el propòsit de sensibilitzar sobre la importància de la higiene de mans per tal d’evitar les infeccions relacionades amb l’atenció sanitària. L’Hospital Universitari MútuaTerrassa s’ha adherit a la campanya internacional de sensibilització envers aquest tema promoguda per la OMS a través de les xarxes socials sota els hastags #HandHygiene i #AntibioticRestistance. Al llarg del matí, múltiples professionals sanitaris han fet arribar les seves fotografies a la OMS donant suport a aquesta causa.

Amb l’objectiu de fomentar la sensibilització i la conscienciació envers la conveniència de la higiene de mans, són nombroses les campanyes que l’entitat ha promogut -en el decurs dels darrers anys i mitjançant un abordatge multidisciplinar- per tal d’implicar a tots els professionals sanitaris de l’entitat. En aquest sentit, el conte de Sant Jordi d’aquest que aquest any és un exemple més d’aquesta voluntat donat que la temàtica que aborda és precisament el rentant de mans. Sota el títol La MArtiNETA, l’objectiu que persegueix és fer prendre consciència als més petits sobre la necessitat d’una bona higiene de mans per tal d’evitar malalties.