Acte Teatralització Conte St. Jordi Mútuaterrassa 2

MútuaTerrassa teatralitza el conte de Sant Jordi sobre l’ús responsable dels dispositius tecnològics

Emmarcada en els actes de Sant Jordi, aquest dijous, MútuaTerrassa ha programat una representació teatralitzada del conte En Víctor i la consola. És el relat guanyador de la cinquena edició del concurs de Sant Jordi promogut per l’entitat. Convida a fomentar la correcta utilització dels aparells tecnològics entre els infants. 

La sessió ha anat a càrrec de la comunicadora i presentadora de televisió Elisabet Carnicé i com a públic hi han assistit prop d’un centenar d’alumnes terrassencs d’entre 5 i 8 anys.

Escrit per Ana Jorge Castillo, infermera de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de MútuaTerrassa, el conte tracta sobre l’ús abusiu dels dispositius tecnològics. Parla, doncs, d’ un fenomen cada cop més comú entre els infants. I és que l’objectiu és que els assistents en facin un consum responsable. 

Un cop finalitzada la sessió, Mónica Lobo, infermera de Salut Mental de MútuaTerrassa i Natàlia Albà, directora Corporativa de Comunicació, han interactuat amb els i les alumnes per abordar aquesta realitat. A més, han fet un torn de preguntes per resoldre les seves inquietuds. L’acte ha finalitzat amb un berenar i el lliurament i signatura de contes per part de l’autora.

El conte En Víctor i la consola

La dependència tecnològica d’en Víctor és el fil conductor a En Víctor i la consola. La història ens acosta a la realitat d’en Víctor, un nen de vuit anys que està enganxat a aquest aparell i comença a desenvolupar una addicció que l’aïlla dels amics i de la família. Un dia, però, perd el carregador i comparteix una tarda de joc molt agradable amb la seva família i -fruit d’aquesta circumstància- pren consciència sobre la importància d’acotar les estones destinades als dispositius tecnològics en benefici de les relacions socials i familiars.

Il·lustrat per la dibuixant sabadellenca Carme Sala Villaplana, el conte contribueix a evidenciar que certament la transformació digital ha accelerat el desenvolupament del món en molts aspectes però posa èmfasi en el fet que sovint aquesta realitat va estretament lligada a una dependència extrema a la tecnologia. En aquest sentit, la història pretén esdevenir una eina per normalitzar la convivència amb els recursos tecnològics, però sense que aquests ens converteixin en captius. 

Forma part, doncs, de la col·lecció de contes que des de l’any 2010 edita MútuaTerrassa per Sant Jordi. L’objectiu és que els infants interioritzin que els bons hàbits, la socialització i el respecte són essencials per a una vida saludable. A partir del 23 d’abril es podrà descarregar gratuïtament des del web de l’entitat.