Cristina Rey I Najima Oueld Taher Erc

Najima Oueld Taher i Cristina Rey se sumen a la llista electoral d’ERC

ERC ha donat a conèixer dues noves incorporacions a la seva llista per a les properes eleccions municipals. Es tracta de les terrassenques Najima Oueld Taher i Cristina Rey.

Najima Oueld Taher El Mansouri és educadora infantil i, actualment, està acabant el Grau d’Educació Social. Va néixer a Terrassa i és filla d’immigrants del Rif, regió del nord del Marroc. “Najima és la veu d’una generació que reclama que la seva opinió es tingui en compte, que té ganes de transformar i canviar el món, començant per la seva ciutat. Terrassa s’ha construït sense ells, sense els joves. Jo vull que aquest projecte sigui comú i que doni respostes a tothom”, afirma l’alcaldable. Najima s’incorpora a la llista electoral d’Esquerra Republicana de Terrassa amb vocació de donar pas a tota una generació. Explica que des de ben petita escoltava el seu avi, qui li explicava històries del Rif i de les injustícies que van viure durant anys. Aquesta va ser la motivació que la va conduir a l’activisme, a lluitar per una vida justa i digna, per la igualtat de drets i les llibertats individuals i col·lectives. Conscient que encara queda molt camí per recórrer, ella ha estat treballant per aportar el seu granet de sorra: Participa en l’Espai Terrassa Sense Racisme, va estar implicada al projecte de Passaport Edunauta a Terrassa i a l’equip de Mediació Cultural de l’OME, Oficina Municipal d’Escolarització.  També va estar a l’Institut Escola Antoni Ubach on va desenvolupar tasques per a l’acompanyament i suport a joves en situació de vulnerabilitat.

Cristina Rey va ser nedadora del Club Natació Terrassa de l’any 1982 fins al 1995. Al llarg de tots aquests anys va aconseguir diferents premis en campionats estatals i internacional. En categoria absoluta va formar part de l’equip estatal participant en Copes del Món, Europeus, Jocs del Mediterrani i les Olimpíades de Barcelona 1992. “Incorporar una nedadora olímpica terrassenca és un orgull i és garantia de coneixement i expertesa. L’esport ha de ser un vector republicà: element de cohesió, absolutament transversal, pilar fonamental sobre el qual construir ciutat. L’esport és sinònim d’avançar cap a un model de Terrassa que posi al capdavant la salut mental i física, l’urbanisme esportiu, carrers amables i verds, turisme esportiu i projecció de la ciutat”, subratlla Ona Martínez. Rey és nascuda a Terrassa el 1976 i és provinent de família andalusa. És mare de dos fills adolescents i esportistes. Cristina Rey ha estat vicepresidenta esportiva de la Junta del Club Natació Terrassa durant 5 anys. És autònoma i té una empresa pròpia. Cristina Rey havia format part de la llista del PSC el 2015.