Natalia Escot, futbolista egarenca del Levante Las Planas: “Vull jugar al màxim nivell”

Natalia Escot compleix la segona temporada al FC Levante Las Planas. Als seus 16 anys tindrà de nou fitxa amb el juvenil de Preferent, però aquest cop amb major presència al primer equip, que competeix a la Liga F, l’elit del futbol femení estatal.

Formada al Manu Lanzarote, amb 15 anys ja va debutar a Primera Divisió, al camp de la Reial Societat, però l’egarenca segueix treballant dur per convertir-se en futbolista professional. Internacional sub-17 amb Catalunya i Espanya, l’extrem terrassenca ha preferit quedar-se a Sant Joan Despí, tot i les ofertes d’altres clubs com l’Espanyol.

El tècnic Ferran Cabello la coneix prou bé. Considera que ha fet un pas endavant i no dubta que s’ha de convertir en una referent del futbol femení. Natalia, que se sent molt identificada amb la davantera del Reial Madrid Athenea, cursarà aquest any primer de Batxillerat a Terrassa. Ho farà a la tarda per poder compaginar els entrenaments amb el primer equip. Tot i el sacrifici que això suposa, anima a totes les noies que lluitin pel seu somni.

I el somni de Natalia passa per arribar algun dia a la selecció absoluta, com ho han fet altres jugadores terrassenques com Vicky Losada i Marta Corredera. El títol mundial no ha fet més que certificar el creixement i la visibilitat del futbol femení espanyol, però tant ella com el seu club lamenten que s’hagi parlat més de tots els aspectes que l’han envoltat.