Natalia G. Timofeeva: “Mantenir-se a l’elit és complicat i, pel meu benestar físic i psicològic, he dit prou”

Als 27 anys Natalia Garcia Timofeeva ha decidit posar punt final a l’esport professional, després de més de 20 dedicant-se a la gimnàstica rítmica. La seva àvia materna, russa com la seva mare, la va introduir en aquesta modalitat quan només tenia 6 anys. L’egarenca ha estat la tercera generació de gimnastes a la família.

Va començar al Club Muntanyenc Sant Cugat, ja que a Terrassa no s’hi practicava. Ràpidament es van fixar en les seves aptituds i als 9 anys va ingressar al CAR, formant part de la selecció catalana.

Natalia ha estat campiona d’Espanya en diferents categories i ha format part del combinat estatal en Europeus i Mundials, però li ha quedat l’espineta dels Jocs Olímpics. La terrassenca ho atribueix a les lesions, però, sobretot, a la gestió realitzada per part dels responsables federatius.

La terrassenca es mantindrà un any més vinculada amb la Federació, fent exhibicions, però sense la voluntat de formar part de cap staff tècnic a curt termini. Això sí, sobre la taula ja té dos projectes personals per millorar la salut de les persones i per familiaritzar el món de la rítmica als més petits.

Natalia Garcia Timofeeva 5

Natalia G. Timofeeva ha atès els micròfons de Canal Terrassa i ha fet una exhibició a les instal·lacions del Club Gimnàstic Terrassa

Natalia Garcia Timofeeva 8

La gimnasta egarenca va començar la rítmica amb 6 anys al Club Muntanyenc Sant Cugat