“Nedant contra les dificultats”, un conte de superació il·lustrat pel mestre terrassenc, Manel Mora

«Nedant contra les dificultats» és el segon llibre il·lustrat pel mestre de primària de l’Escola Andersen, Manel Mora. Aquesta història està inspirada en la vida d’un jove esportista d’elit, l’Héctor Ruiz, que s’ha preparat per participar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016 però la detecció de problemes cardíacs farà que hagi de deixar precipitadament la competició.

El mateix nedador ha participat en la redacció del llibre col·laborant amb la mestra i escriptora, Eva Serra. Els dos autors defineixen aquest conte per a un públic infantil d’entre 9 i 12 anys, com a una història de natació i superació.

El pròleg és de l’exconseller Raül Romeva i està escrit des de la presó de Lledoners per l’admiració que el polític sent per Ruiz com a nedador d’aigües obertes. Actualment, Héctor Ruiz és el director tècnic del Club Natació Figueres.

L’estil personal de Mora ja va il·lustrar un altre dels contes de Serra. Fa uns mesos, moltes de les situacions que es van viure a les llars durant la primera etapa de la pandèmia van ser relatades en vers i dibuixades en «Un virus ha arribat a casa ens ha confinat».

«Nedant contra les dificultats» forma part de la col·lecció Esport i Diversitat de l’editorial terrassenca Omnia Books.