Neix a Terrassa el futur Ballet Nacional de Catalunya

Es crea a Terrassa l’embrió del que en quatre o cinc anys podria ser el Ballet Nacional de Catalunya. Tindrà la seu en una planta de l’antiga fàbrica Albinyana Ribas, al carrer Cervantes, de l’arquitecte Lluis Muncunill i serà resident del Centre Cultural. El projecte neix arran dels quatre anys d’èxit del programa internacional d’estiu Ibstage, que es celebra a Barcelona.

El Ballet de Catalunya, de moment sense l’adjectiu Nacional, començarà l’activitat de manera oficial l’1 d’octubre amb dues branques ben diferenciades. D’una banda, una companyia de dansa clàssica, neoclàssica i contemporània, formada per una trentena de professionals. De l’altra, l’Acadèmia de Ballet de Catalunya, per formar i retenir talent i crear un planter de futurs ballarins.

Dijous i divendres es faran, a l’Institut del Teatre, les audicions per escollir els 30 ballarins que formaran part de la companyia de dansa. S’hi ha presentat vora 300 candidats vinguts d’arreu.

El Ballet de Catalunya es presentarà de forma oficial i pública el 19 de novembre al Centre Cultural. Les primeres produccions de la companyia seran el Trencanous al desembre i Triple Bill al gener. L’elecció de Terrassa com a seu de la companyia de dansa no és casual.

El Ballet de Catalunya ha començat una campanya de mecenatge per aconseguir els 250.000 euros per condicionar l’espai Albinyana Ribas. Els seus 600 metres quadrats es dividiran en tres espais de 120, 130 i 200 metres quadrats amb una llum natural de qualitat envejable.