Neix a Terrassa una empresa de banyadors de material reciclat per conscienciar sobre el medi ambient

L’Amèlia és infermera però fa temps que viu inquietada pel canvi climàtic. Per això ha decidit posar el seu granet de sorra en la lluita per defensar el medi ambient.

Ha creat Swim Against, una línia de banyadors per a noia fets amb materials reciclats: polièster provinent d’ampolles de plàstic i poliamida de xarxes de pesca, principals causes de la contaminació marina. A més, estan il·lustrats amb imatges de denúncia que li faciliten dos fotògrafs col·laboradors de Greenpeace i National Geographic.

Per posar en marxa l’empresa, va buscar l’ajuda del servei d’emprenedoria i economia social de l’Ajuntament de Terrassa, on va rebre formació i tutoria específica per al seu projecte.

De la confecció se n’encarrega el taller d’inserció laboral INSIEME de la Fundació Maria Auxiliadora a Terrassa que pertany a Salesianas. A més, Swim Against fa donacions a entitats que treballen pel medi ambient i, a la seva web, informa sobre l’impacte de la moda en el medi ambient.

De moment, aquests banyadors es poden trobar en una botiga de Barcelona i en una altra d’Eivissa, a més de a la seva pàgina web (www.swimagainst.com).