Neix el Fons Cooperatiu per a l’Emergència social i sanitària

Davant de la crisi produïda per la Covid-19, diverses organitzacions de l’Economia Social i Solidària catalana s’han organitzat per impulsar un Fons Cooperatiu per a l’Emergència social i sanitària.

Durant aquestes setmanes, han sorgit moltes iniciatives cooperatives, associatives i comunitàries que han aportat solucions directes a les necessitats més urgents de la ciutadania de manera Solidària. Per tal de contribuir a la sostenibilitat de tots aquests esforços col·lectius, neix el Fons Cooperatiu de l’ESS que donarà suport econòmic a 26 iniciatives que estan cosint mascaretes i bates, fabricant viseres 3D, produint i distribuint productes agroecològics, tenint cura de les persones o desenvolupant tecnologies lliures per facilitar el teletreball, entre d’altres. 

Els seus organitzadors han planificat dues fases. L’objectiu de la primera fase,que es desenvoluparà del 14 d’abril a l’1 de maig, és recollir 60000 euros, 30000 euros dels quals els aportarà la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Per aconseguir el 50% restant, han engegat una campanya alweb de Goteo per animar a la col·laboració de noves entitats així com a aportacions individuals de persones compromeses amb un canvi de model econòmic que posi la Vida per davant del Capital,  diuen.També animem en a tothom a fer difusió de la iniciativa mitjançant les xarxes socials amb el material disponible al kit de campanya i han creat la etiqueta #FonsCooperatiuESS. En una segona fase, s’intentarà captar més recursos i destinar-los a d’altres iniciatives de l’ESS que ho requereixin.