Neix TRS Film Lab, un laboratori per a la creació audiovisual en realitat virtual

El Parc Audiovisual estrena el TRS Film Lab, unes instal·lacions que incorporen la tecnologia més avançada del sector audiovisual per treballar en realitat virtual. Es diu Unreal Engine i fins ara es feia servir només en els videojocs. Cinema i televisió, però, se l’han feta seva, per posar fi a la pantalla verda i generar qualsevol entorn imaginable, reduint considerablement la postproducció de les pel·lícules. El darrer film de Batman i la sèrie The Mandalorian estan fetes amb aquest programari.

Visita Instal·lacions Trs Film Lab Al Parc Audiovisual

L’empresa APPIA s’ha encarregat de posar en marxa el laboratori i de la formació necessària per fer-lo servir. Alumnes del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia, l’ESCAC i l’Institut Santa Eulàlia en podran fer ús per aprendre i practicar amb aquesta tecnologia de realitat virtual, així com els emprenedors que vulguin fer pilots dels seus projectes.

Visita Instal·lacions Trs Film Lab Al Parc Audiovisual 5

La iniciativa està cofinançada per l’Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals, que aporta 250.000 euros. La meitat ha permès comprar una pantalla led, càmeres d’última generació, estacions de treball i focus. Els altres 125.000 euros serviran, abans no acabi l’any, per complementar l’equipament amb dues pantalles led més, en aquest cas laterals i mòbils, més il·luminació i nous ordinadors.