Neix un projecte d’economia circular per impulsar i donar sortida als productes d’Ullastrell

Un nou projecte està agafant forma a Ullastrell. La iniciativa, impulsada per un empresari local i la seva família, busca reforçar alguns negocis del poble i donar sortida als seus productes a través d’un sistema d’economia circular.

La majoria d’aliments de la Botiga d’Ullastrell són naturals i de proximitat. Un dels seus secrets -diuen- és la matèria prima i és per això que l’empresa s’ha proposat cultivar les seves pròpies hortalisses, així com posar en marxa una de les granges més modernes de tot l’Estat. D’allà sortirà la carn de cabrit i la llet de cabra per produir formatges, iogurts, kèfir o el conegut mató d’Ullastrell.

La Nuri Hernández porta gairebé 40 anys dedicant-se a l’elaboració del mató d’Ullastrell. Va ser en el moment en què es començava a plantejar el traspàs o el tancament del seu negoci quan li va sortir la possibilitat de donar-li continuïtat. Després d’un període d’experimentació, alguns productes nous com els formatges o el iogurt de cabra ja comencen a veure la llum, amb una molt bona rebuda per part de la gent del poble.

És només una mostra de l’èxit d’aquesta cadena de producció i la seva capacitat organitzativa. A través d’un servei sostenible i de proximitat, l’empresa es proposa recuperar aromes i sabors de tota la vida, al mateix temps que genera ocupació i promociona el producte autòcton. El projecte no té barreres i l’objectiu és créixer de manera natural. Una de les idees a curt termini és que la granja, que ja compta amb més de 500 cabres, acabi sent un espai de lleure rural, amb la possibilitat de realitzar-hi visites escolars.