Neix una col·lecció de contes infantils sobre la història de Terrassa

En Pere i la Valentina són dos germans i els protagonistes, amb el gos Tòfol, d’una nova col·lecció de contes infantils sobre la història de Terrassa. Veurà la llum per Sant Jordi a través de La llançadora, l’editorial que han creat la periodista i escriptora Núria Riera i d’il·lustrador i dissenyador Martí Có, gràcies als 2.500 euros aconseguits en una campanya de micromecenatge. Un dels contes, La llançadora màgica, es centra en el passat tèxtil de la ciutat; l’altre, El fantasma alegre, en el Modernisme.

A banda d’una història on els protagonistes viatgen en el temps, el contes del Pere i la Valentina volen difondre la història local i per això inclouen pàgines amb informació que pot interessar tant grans com petits. Les històries i il·lustracions estan fetes després d‘un intens treball de documentació.

Els noms dels protagonistes fan referència a Sant Pere, Sant Cristòfol i Sant Valentí, els tres patrons de Terrassa.

A banda dels dos títols que sortiran per Sant Jordi, ja en preparen quatre més. El tercer que veurà la llum serà per Festa Major i se centrarà en la Seu d’Ègara. Al setembre, sortirà un conte sobre la Guerra de Successió i a l’octubre un sobre el 110è aniversari del Mercat de la Independència, La Terrassa Medieval serà la protagonista del sisè conte, per Nadal, amb escenaris com el Castell Cartoixa i la Torre del Palau.

I en la primera meitat de l’any en preveuen treure quatre més, un sobre la Fira Modernista. Els creadors del Pere i la Valentina no descarten que els protagonistes terrassencs puguin fer el turista per altres poblacions de Catalunya.