No A La Pista

Neix una plataforma en contra de la pista de gel de la plaça Nova

El proper 2 de desembre, i fins al 6 de gener, la plaça Nova tornarà a acollir la pista de gel, que sembla que s’ha instal·lat com un element més de la campanya de Nadal a Terrassa des que va fer la primera aparició per les Festes del 2019.

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa, però, ha topat aquest any amb una plataforma d’oposició a la instal·lació de la pista. De moment compta amb una quarantena de seguidors a twitter i a instagram. Argumenta el suposat malbaratament energètic que suposa la instal·lació: “En un context d’emergència climàtica, on la pobresa energètica s’ha doblat en l’últim any, la pista de gel té un cost de 56.571,28 € i una despesa energètica equivalent a l’energia de set habitatges durant tot un any“.

Creiem fermament que hi ha formes molt més sostenibles de dinamitzar tant el comerç local, com el lleure de la mainada. A Terrassa cal donar respostes coherents a la realitat que vivim, per tot això estem en contra la instal·lació de la pista de gel de la Plaça Nova“, explica la plataforma a les xarxes socials.

No A La Pista

No és la primera vegada que s’obre el debat entorn de la despesa energètica i la petjada ecològica de la pista. El mateix tinent d’alcalde i president del Grup Municipal d’ERC a l’ajuntament, Isaac Albert, s’ha posicionat en contra de la pista de gel a twitter. “(…) la pista de gel (…) genera contradiccions i un missatge equivocat en un moment com l’actual. Entenc que la pista no és convenient, no toca“, ha publicat Albert.