La municipalització del servei bus i l’organització territorial, dues de les prioritats del nou Govern

Sis dies després de la investidura de Jordi Ballart el nou govern local comença a caminar. Aquest divendres s’ha constituït i reunit la primera Junta de Govern. A més de l’alcalde i els cinc tinents d’alcalde en formen part els regidors Jennifer Ramírez, Miguel Àngel Moreno i Carles Caballero. Núria Marín, portaveu de Tot per Terrassa, ho serà també del govern.

Ja és visible el canvi d’organització política al Consistori, amb una gran àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat que fusiona les dues que hi havia fins ara, i el desdoblament de l’àrea de serveis en la de Serveis Socials i la nova de Cicles de la Vida.

L’alcalde Jordi Ballart i el primer tinent d’alcalde Isaac Albert constaten la confiança i bona sintonia entre els dos socis i asseguren que, malgrat ser un govern fort, es buscarà el diàleg amb l’oposició. A banda de garantir el seu bon funcionament, l’executiu vol donar resposta a les expectatives de canvi de bona part de la població.

La primera Junta ha fixat quines seran les primeres iniciatives que durà el govern. Revisarà el protocol de recollida de residus, un dels serveis que ha rebut més crítiques pel mal estat de les àrees d’aportació. També es vol reforçar la seguretat i fer-la més pròxima al ciutadà. La incorporació de 15 nous agents al setembre permetrà recuperar la figura de la Policia de Barri.

Es crearà un grup d’experts per que determini la sostenibilitat de l’organització en 34 barris i 7 districtes. La recent creació del Districte 7è i una eventual creació del 8è amb els barris disseminats podria fer replantejar l’estructura territorial.

Finalment, el govern de Tot per Terrassa i Esquerra atura la licitació del transport urbà, a punt per ser aprovada, per analitzar la situació i estudiar un canvi de model cap a la municipalització. I demanarà una reunió amb el President Quim Torra per insistir en la reivindicació que Terrassa sigui inclosa en la zona 2.

El nou executiu local  posarà en marxa aviat la maquinària per elaborar el pressupost del 2020 i revisarà el del 2019 per si cal replantejar algunes partides per adequar-lo a les noves prioritats.

En la primera reunió de la Junta de Govern ja s’ha decidit canviar l’horari dels plens per facilitar la conciliació. Es faran els divendres a dos quarts de deu.

Just després de la primera Junta de Govern, i de forma extraordinària per ser inici del mandat, s’han reunit el 15 membres del nou executiu.

El 26 de setembre el govern farà un balanç dels seus 100 dies. Serà aleshores quan ja tindrà enllestit el Pla de Mandat.