Nevada a la part alta de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

La tan anunciada neu ha arribat, per fi, al Vallès Occidental. Ho ha fet, però, a les cotes més altes, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. A la carretera de Mura, el paisatge s’ha començat a emblanquinar al voltant de la cota 600 metres. A dalt el Coll d’Estenalles, a 870 metres, el paisatge era completament hivernal aquest dijous al matí. La precipitació ha deixat amb prou feines un dit de neu, suficient per deixar enfarinada la part alta de Sant Llorenç i La Mola, que es deixava entreveure una mica rere la boira. Fins i tot hi ha hagut que ha aprofitat la nevada per apurar els últims dies de vacances i fer una excursió.

De moment, aquesta nevada serà testimonial. Si ha de nevar a Terrassa, sembla que el millor dia per a què passi podria ser dissabte, quan les precipitacions seran més generalitzades arreu del país, amb cotes de neu que rondaran els 400 metres. Mentrestant, el fred continuarà la tònica dels darrers dies: intens i amb valors pròxims als zero graus de matinada.

Davant de possibles glaçades, Taigua recomana, com a mesura preventiva, deixar una aixeta oberta amb un petit rajolí d’aigua corent durant la nit i abrigar els comptadors, sobretot si són individuals. En cas que es rebenti alguna canonada cal tancar la clau de pas i avisar al servei tècnic.