La policia recomana reforçar les precaucions per evitar robatoris durant les vacances

Tota precaució és bona quan marxem de vacances i deixem l’habitatge. Cal evitar donar pistes de que serem uns dies fora i, si ja som a destinació, es recomana no penjar fotos a les xarxes socials explicant on som sinó esperar a fer-ho quan tornem. L’habitatge cal que estigui protegit, amb portes de seguretat i reixes en les finestres de fàcil accés. També sistemes electrònics que avisin d’una entrada aliena a l’habitatge, ja sigui amb una alarma connectada a una central receptora o sistemes electrònics amb càmera que avisen al mòbil de qualsevol intrusió.

Si tenim objectes de valor, tenir-los ben referenciats amb fotografies i números d’identificació, si en tenen. També es recomana deixar les claus de l’habitatge a alguna persona de confiança que visqui a prop per si hi ha qualsevol incidència i cal entrar-hi.

A banda de la llar, es recomana també prendre altres precaucions quan som de vacances. No deixar res a la vista al cotxe, que des del carrer no es vegi que som de vacances i que podem tenir-hi objectes de valor. I si viatgem a l’estranger, tenir sempre a mà el telèfon de l’ambaixada o consolat que ens doni cobertura.

La Policia recomana prendre totes aquestes precaucions durant tot l’any ja que els lladres també poden aprofitar absències curtes per buidar els pisos. I sobretot desconfiar de les revisions de la llum, gas o aigua que no estiguin planificades i identificades.