Una unitat de Mútua ajuda a superar els transtorns mentals durant l’embaràs

La Glòria estava embarassada de bessons, un nen i una nena, però a la setmana 27 ve perdre el nen. La nena seguia viva i, mentre continuava gestant, la Glòria va haver de pair que duia un nadó mort. Dues setmanes després de conèixer la tràgica noticia, naixia la Berta prematurament i també en Gerard ja mort.

La Unitat de Salut Mental Perinatal de la Mútua de Terrassa ajuda a assumir situacions com aquesta.  Es tracta d’un model transversal integrat per obstetres, ginecòlegs, psicòlegs, llevadores, treballadores socials i altres professionals tant d’Atenció Primària com Hospitalària.

Tot i que la Berta ja té un any i mig, la Glòria encara rep el suport de la unitat tot i que amb menys freqüència. Valora molt la confiança en els professionals, que la van ajudar a acomiadar-se del seu fill.

A banda de tractar el dol per la mort abans o durant el part, la Unitat de Salut Mental Perinatal de la Mútua també treballa amb futures mares amb casos d’estrès o ansietat i també les que ja tenen algun problema mental. Darrerament ha incorporat una consulta d’atenció a la infertilitat.