Només els partidaris del “Sí” fan actes en una campanya que comença sense incidents

La campanya electoral pel referèndum més atípic de la democràcia recent a Catalunya, el de l’1 d’octubre, ha arrencat aquesta mitjanit sense cap incident. Només han participat a l’enganxada de cartells els partidaris d’una de les opcions, les del Sí a la independència, mentre que els del No s’han quedat a casa. Alguns temien que els actes fossin impedits per la policia per la prohibició del Tribunal Constitucional però a Terrassa la nit ha transcorregut amb total normalitat.

Les tres formacions favorables a la independència de Catalunya, Esquerra, el PDECAT i la CUP, han fet actes per separat tot i que el missatge final és el mateix, amb els matisos propis de cada partit: reivindicar sense por el dret democràtic a votar, demanar el vot pel sí i convèncer els indecisos.

Esquerra ha donat el tret de sortida a la plaça del Vapor Ventalló, després d’un sopar de militants. El president local i el portaveu municipal els han encoratjat a propagar el vot afirmatiu.

Com és habitual el PDECAT ha obert campanya al Raval de Montserrat, davant del Mercat de la Independència. Els demòcrates lamenten que encara avui es qüestioni la legalitat del referèndum.

I la CUP ha començat a la Rambla i enganxant cartells pels carrers del centre. Els cupaires estan convençuts que la força ciutadana superarà les traves el govern espanyol.

El segon tinent d’alcalde, Miquel Sàmper, confia que aquests dies es podran celebrar, en espais públics, actes electorals amb tota normalitat.

En els propers dies Esquerra, el PDECAT i la CUP faran actes per separat però també alguns de conjunt amb la participació de l’ANC i Òmnium.

El PSC, Ciutadans i el PP rebutgen la convocatòria del referèndum i, com era de preveure, no han fet cap acte d’inici de campanya per demanar el vot pel No. Tampoc han sortit al carrer els comuns.