#NomésUnSíÉsUnSí, per una Festa Major sense agressions sexuals ni comportaments sexistes

Viure una Festa Major lliure d’agressions sexuals i comportaments sexistes. Amb aquest objectiu s’han fet ja dues sessions formatives per a les persones –voluntàries i tècniques- que estaran als dos estands informatius que s’instal•laran durant la festa, de 10 de la nit a 4 de la matinada.

Un, estarà a l’espai d’El Jove i l’altra al carrer Major. Aquest segon punt estarà organitzat per les entitats Casal de la Dona, Dones Terrassa, MDD i LGTB Terrassa. El d’El Jove tindrà característiques i horaris específics.

Les sessions han anat a càrrec de Montse Pineda, coordinadora d’incidència política de Creación Positiva, l’entitat especialitzada en aquests temes.

Als dos punts estables, se sumen parelles itinerants (informadors d’aquesta entitat) que passejaran per diferents espais de la festa.

El dispositiu vol prevenir i sensibilitzar la població però també són un punt de referència des d’on activar l’actuació de la policia o dels serveis sanitaris, en cas de ser necessària.

Els estands informatius formen part del decàleg contra les agressions masclistes aprovades pel ple. Així, també es difondrà el lema “Només un sí és un sí” en forma de hàstag i, en cas de produir-se una agressió sexual, l’endemà a la mitjanit s’interrompran de forma simultània tots els concerts programats i es llegirà un manifest unitari. També s’amplia l’horari dels autobusos nocturns i es poden sol•licitar parades intermèdies.

Els punts d’informació arriben per quedar-s’hi. De cara a la Festa Major 2019 es disposarà també d’un protocol específic contra les agressions sexuals i els comportaments sexistes en espais públics.