Cues a primera hora del matí en diferents col·legis electorals de Terrassa en una jornada sense incidències

 

Més de 154 mil terrassencs estan cridats a les urnes en les Eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest dijous 21 de desembre. I ho podran fer en alguna de les 244 meses repartides en els 46 col•legis electorals de la ciutat. A primera hora del matí s’han constituït les 4 meses amb tota normalitat a l’Institut Montserrat Roig. Els presidents i vocals han rebut les últimes instruccions, tant del personal de l’administració com dels Mossos d’Esquadra desplaçats. Apoderats i interventors estaven a punt i també els primers votants, que ja feien cua mitja hora abans de l’obertura del col•legi.

A les 9 del matí, amb puntualitat britànica, s’han obert els col•legis i s’han format les primeres cues. Els membres de la mesa s’encarregaven d’identificar el votant al mateix temps que demanaven si necessitaven justificant o no per a la feina. I és que l’excepcionalitat d’aquestes eleccions, en dia feiner, ha suposat que molts electors el demanessin per presentar-lo al seu lloc de treball, mentre que famílies senceres buscaven també la millor logística per gestionar la jornada.

La prohibició de la Junta Electoral Central a portar qualsevol símbol groc ha estat evident en els membres de la mesa, però també en els electors. La rumorologia a les xarxes sobre possibles impugnacions en algunes meses ha fet que molt pocs votants en portessin. Els pocs que mostraven el seu suport als Jordis i als membres del Govern cessats, no s’amagaven. Fins les 8 del vespre hi ha temps per exercir el dret a vot.