Nortia Capital, la inversora de Manuel Lao, se’n va a Madrid

L’empresa d’orígen terrassenc amb seu a Sant Cugat, Nortia Capital, se’n va a Madrid. Segons la informació publicada el 9 de juliol en el registre, Nortia Capital Investment Holding, l’inversora de l’antic cap de Cirsa, Manuel Lao, ha traslladat la seva seu social a la capital d’Espanya. L’empresari dirigirà la companyia des del número 31 del carrer Sagasta, a pocs metres de la seu del Partit Popular. Amb tot, i segons fonts pròximes, la decisió no té cap connotació política que fa uns anys i sota pressió, va provocar el trasllat d’algunes empreses catalanes.

La decisió se Nortia Capital està més lligada a la seva estratègia de futur un cop s’ha convertit, amb el 6,2 per cent del capital, en la segona accionista de Merlin Properties. Aquesta és la societat anónima més gran d’inversió en el món immobiliari de l’Ibex 35. Nortia ha completat un procés que la portat a col•locar-se com a segona accionista de Merlin, per darrera del Banc de Santander que té el 22,2 per cent i superant el fons d’inversió BlackRock que en té el 4 per cent. A la cadira de la junta d’accionistes hi será la Directora General de Nortia, Maria Ana Forner Beltrán.

Sigui com sigui a Madrid només s’hi traslladarà el 75 per cent de l’activitat que correspon a la part financera del negoci. Societats com Sant Cugat Technological Centre, de components electrònics, Nortia Hotels & Resort o Nortia Properties Investment entre d’altres, continuen amb seu a Sant Cugat. El 2018, Manuel Lao va vendre la terrassenca Cirsa al fons d’inversió Blackstone. Tot i això l’empresari encara té importants actius a nivel internacional en el món del joc. Lao s’ha decantat ara per la inversió en la promoció immobiliària, la compra d’hotels i l’aposta pel lloguer professional. Una de les operacions més destacades va ser la compra del grup KKH, amb l’emblemàtic edifici de 2.500 metres quadrat al Passeig de Gràcia de Barcelona.