Nou canal d’informació de l’Ajuntament per a la gent gran a través de WhatsApp

L’Ajuntament de Terrassa posa en marxa aquest mes de gener un nou canal d’informació per a les persones grans de la ciutat. El servei ha creat grups de difusió a la popular aplicació de missatgeria WhatsApp per informar les persones grans de les activitats organitzades a la ciutat que puguin ser del seu interès. La creació del nou canal de comunicació coincideix amb un replantejament del programa Activa el + 60, per tal d’adaptar-lo a la situació sanitària, després que la major part de l’edició del 2020 no va poder portar-se a terme.

Des d’ara mateix, qualsevol persona de 60 anys o més interessada a rebre al seu mòbil informació sobre activitats del seu interès pot trucar al 606457140, de dilluns a dijous de 9 a 13 h, i demanar donar-se d’altra als grups de difusió que vulgui. També hi ha l’opció de donar-se d’alta omplint un formulari aquí.

A través d’aquests grups, el Servei de Promoció de la Gent Gran informarà de les activitats organitzades a la ciutat que puguin ser d’interès per a persones grans. També organitzarà alguna activitat, però de manera puntual i atenent a la situació sanitària en cada moment.

En aquest sentit, la regidora de Gent Gran, Mónica Polo, ha dit: “no és viable un programa com abans ni podem fer plans sense saber com evolucionarà la situació. Per això anirem fent el que sigui possible i, mentrestant, utilitzarem aquest nou canal per informar de totes les altres activitats que puguin ser interessants per a les persones grans”.

L’Ajuntament donarà a conèixer aquesta iniciativa per diferents canals. Entre altres, el Consistori compta amb la col·laboració de les farmàcies de la ciutat, on s’han distribuït elements visuals per informar les persones grans de la posada en marxa d’aquest canal i animar-les a utilitzar-lo.

El servei ha creat vuit grups de difusió a WhatsApp, segons el tipus d’activitat:

• Activa’t culturalment: per a persones interessades en exposicions, visites al patrimoni, concerts, teatre, etc.
• Activa’t a la festa: per difondre informació sobre la Fira de la Gent Gran, Festa Major, festes dels barris, etc
• Activa’t i cuida’t: per estar informat de tallers, xerrades i activitats diverses relacionades amb l’envelliment actiu i saludable, i sobre el Casal Municipal de la Gent Gran Anna Murià.
• Activa’t críticament: amb informació de xerrades, conferències, cine-fòrums i altres activitats que conviden a la reflexió i el debat
• Activa el cos, activa’t físicament: per rebre informació sobre excursions, activitats físiques, programes i projectes esportius de la ciutat.
• Activa’t fent ciutat: dedicat a les diferents formes de participar en la construcció de la ciutat, aportant opinions o fent tasques de voluntariat.
• Activa’t telemàticament: difusió de tallers o formacions per a persones que necessitin suport amb les noves tecnologies i l’ús del mòbil i la tablet.
• Activa el +60: incorpora informació de tots els grups anteriors

Les persones interessades tenen l’opció de demanar l’alta en un o més grups, o bé al grup general per tenir tota la informació.