Nou concurs juvenil de creació artística per fer front al confinament

La Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport del BBVA, convoca un nou concurs dirigit a joves d’entre 6 a 16 anys amb l’objectiu d’estimular la creativitat i contagiar optimisme davant la situación de confinament que es viu. Sota el hashtag #contagiaoptimisme, l’entitat vol fomentar els valors humans, la solidaritat i la sensibilitat a través de l’expressió artística. Els participants han d’enviar un video d’una durada màxima d’un minut amb un missatge que contagiï optimisme o convidi a la reflexió davant la pandèmia del coronavirus que entre d’altres efectes ha ajornat bona part de l’activitat cultural de la Fundació i el BBVA.

Per fer l’enregistrament es pot fer servir qualsevol llenguatge d’expressió artística i pot ser creat, parlat o editat per aconseguir les millors propostes culturals. Hi hauran cinc premis per a tres categories per a les franges d’edat de 6 a 9 anys, de 10 a 12 i de 13 a 16. En total es repartiran 15 premis que van des d’un lot de llibres fins a entrades per a teatre o concerts per un valor d’uns 100 euros.

El jurat valorarà sobretot l’originalitat de la proposta, la innovació en el treball o el missatge reflectit però també tindrà en compte la interpretació, l’actuació, el muntatge o l’escenografia entre d’altres valors de la creació artística. A partir del 8 de maig l’organització es posarà en contacte amb els guanyadors. Per participar-hi s’ha d’anar a la página web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes (www.fcaixescatalanes.cat) omplir el formulari i adjuntar el video. L’obra dels premiats es difondrà per les xarxes socials de la Fundació.