Onze escoles de Terrassa participen al programa «Recooperem» d’aprofitament alimentari

Evitar el malbaratament alimentari és el principal objectiu del programa ‘Recooperem: cuina per compartir’, que impulsa el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Enguany, un total de nou escoles de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa (XEST) participen en aquesta iniciativa, que permet l’aprofitament dels excedents diaris que es produeixen als centres escolars perquè es destinin als col·lectius més vulnerables.

Una de les novetats d’aquest curs és l’augment del nombre de centres de la XEST participants en aquesta iniciativa. Si bé el curs passat havien participat quatre centres educatius (Roser Capdevila, França i Enxaneta), enguany s’hi han sumat sis més (La Roda, La Nova Electra, Isaac Peral, Serra de l’Obac, Joaquima de Vedruna i Escola Tecnos). A banda de les escoles de la XEST també hi participen dos centres més en aquest programa, com són les d’El Vapor i Bisbat d’Ègara. ‘Recooperem: cuina per compartir’ també compta amb la participació de tres empreses de menjador i de tres entitats socials, que són Creu Roja, Càritas i la Fundació Maria Auxiliadora. El programa compleix, així, amb el vessant social i també amb la mediambiental, perquè evita el malbaratament alimentari i la generació de residus.