Nou espai polivalent i reformes estructurals de l’Hospital de Terrassa

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, acompanyat del president del Consorci Sanitari de Terrassa i de l’equip de direcció del CST, ha fet seguiment del projecte per augmentar la capacitat assistencial de l’Hospital de Terrassa. Son quatre actuacions que permetran donar resposta en el cas de necessitats d’espai i així no haver d’ocupar espais funcionals de l’hospital, amb la conseqüent aturada d’activitat.

Es crearà un nou espai pulmó de 750 m2, polivalent, i que estarà ubicat al costat del servei d’Urgències. Tindrà  capacitat per a 28 llits equipats per atendre pacient urgent i crític amb utilització d’equipament mèdic de suport vital.

També s’amplia el Servei d’UCI amb un increment de 6 llits de crítics, passant a tenir 12 llits en total. Aquesta actuació, que ja ha funciona, permet sectoritzar els pacients COVID positiu i negatiu i tractar-los separadament.

A més, s’augmentarà la capacitat estructural d’hospitalització convencional amb la reforma de la planta quarta amb 30 llits. Les obres començaran al novembre i permetran l’ampliació de les habitacions fent-les dobles, amb bany i dutxa.

Finalment, es construirà un CUAP (centre d’urgències d’atenció primària) que implicarà l’ampliació del servei i resoldrà problemes de salut urgents de mitjana i baixa complexitat les 24 hores i tots els dies de l’any.