Nou format de la Copa Catalunya de futbol

La Copa Catalunya de futbol tindrà nou format la propera temporada. Els clubs federats ho han ratificat en l’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana, celebrada aquest dimecres a Sant Cugat del Vallès.

El canvi radica en la unificació de les dues competicions que hi havia en la categoria masculina, Copa Catalunya Absoluta i l’Amateur. D’altra banda la femenina incorporarà els equips de les màximes categories. Aquest nou format unificat permet l’entrada dels campions de grups de categories territorials, així com tots els equips d’estatals.

El nou canvi de format de la Copa Catalunya s’ha aprovat en l’assemblea d’aquest dimecres (Font imatge: FCF)

Inici al setembre

Una altra de les novetats és el calendari, ja que les eliminatòries començaran al setembre i s’allargaran fins a l’abril del 2025. A diferència de les últimes edicions, que començaven a l’agost i formaven part de la pretemporada de molts equips, les eliminatòries de la nova Copa Catalunya es disputaran durant el curs de la temporada.

San Cristóbal i Terrassa FC podrien veure’s les cares de nou a la Copa Catalunya

L’Escola Pia, com a campiona d’un dels grups de Quarta Catalana, debutarà l’1 de setembre, mentre que el CN Terrassa, campió de Segona, no entrarà en acció fins el dia 8. CP San Cristóbal i Terrassa FC s’estrenaran en la quarta i cinquena eliminatòria, respectivament, ja a l’octubre. Les eliminatòries seran a partit únic, com és habitual, i sempre es jugaran al camp del d’inferior categoria.