Lliurament Claus Boscos Biomassa

Nou impuls al servei comarcal de biomassa forestal

El president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, i el gerent de Boscat Fusta S.L., Jordi Tarradas Martí, han signat el contracte de la concessió i s’ha fet el lliurament simbòlic de les claus.

El Servei Comarcal de Biomassa Forestal (SCBF) és un servei públic que té com objectiu contribuir a la prevenció d’incendis forestals a la comarca promovent la gestió sostenible de la superfície forestal i la valorització de la biomassa per a la generació d’energia tèrmica.

Aquest servei promou l’ús de la biomassa com a energia renovable de proximitat i permet articular un mercat de compra i venda d’estella forestal a la comarca per tal de dinamitzar la gestió forestal sostenible dels seus boscos amb l’objectiu de la prevenció d’incendis.

En el marc d’aquest servei públic s’ha impulsat la construcció de dues calderes de biomassa i d’un Centre Logístic de Biomassa Forestal.

El Servei subministra energia tèrmica a l’edifici de l’Hospital de Terrassa del Consorci Sanitari de Terrassa i al Servei d’Activitat Física de la Universitat Autònoma de Barcelona. Compta a més, actualment, com a usuaris amb els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. També compta amb usuaris privats com una empresa del sector agrari de la comarca amb necessitats d’energia tèrmica.

La fusta que es gestiona al Centre Logístic prové majoritàriament de la comarca. Al llarg dels més de quatre anys que porta en funcionament el Servei el 64% del total de fusta mobilitzada prové de boscos del Vallès Occidental, havent arribat algun any al 90 i 95%. La resta de fusta adquirida prové de comarques limítrofs.

Amb aquesta nova licitació el Consell Comarcal dona continuïtat a un Servei que ha esdevingut clau per a la gestió forestal, la prevenció d’incendis i el foment de la biomassa com a energia renovable. L’explotació del servei es realitzarà mitjançant la modalitat de concessió. El contracte, amb un valor màxim estimat de 554.850,80 euros IVA exclòs, s’iniciarà l’endemà de la seva formalització i tindrà una durada inicial d’1 any, prorrogable un any més.