Nou pas per al trasllat de l’Institut del Teatre a l’antiga AEG

Un pas més per al trasllat de l’Institut del Teatre al sector de l’antiga AEG. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, han signat aquest dijous el protocol de col·laboració per canviar-ne la ubicació. Amb aquest acord la Diputació  assumeix la redacció del projecte de construcció del nou edifici. Per altre banda, el consistori es compromet a cedir l’espai. Així no caldrà esperar el nou mandat per iniciar el projecte. 

Així comença a prendre forma el trasllat de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle. Aquest canvi permetrà mantenir la seu de l’institut a Terrassa i també  ampliar de l’oferta formativa per adaptar-la als nous requeriments de les arts escèniques.

La nova ubicació, a la nau 9 de l’antiga fàbrica AEG, inclou edificacions i terrenys amb una superfície de més de 4.000 metres quadrats. Així formarà part de la gran transformació urbanística del barri d’Ègara amb una superfície 60.000 metres quadrats. Es busca així  una nova centralitat de la zona.

L’Institut del Teatre té seu a la ciutat des del 1974. Així que l’any que ve farà 50 anys a l’adreça actual. S’hi imparteix els estudis l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE). També és s’hi cursen formacions professionals de Maquinària Escènica, Luminotècnia i So. La seu, ara es reparteix ara al Vapor Amat, l’edifici Bombers i el Teatre Alegria.