Nou Programa d’Actuació Comarcal en base al Pla de Reconstrucció del Vallès Occidental davant l’impacte de la pandèmia Covid-19

El Ple del Consell Comarcal ha aprovat per unanimitat de tots els grups comarcals acceptar els acords i mesures del Pla reconstrucció del Vallès Occidental davant l’impacte de la pandèmia Covid-19 aprovats pel Consell d’Alcaldies en sessió el 17 de juny de 2020. Serà el punt de partida per a l’elaboració del Programa d’Actuació Comarcal 2020-2024 per tal de contribuir al seu desplegament.

Segons l’acord del plenari, es crearà una comissió comarcal de seguiment del Pla de reconstrucció amb l’objectiu d’analitzar l’evolució de l’impacte de la pandèmia Covid-19 a la nostra comarca, impulsar les mesures conjuntes que es determinin prioritàries i identificar mecanismes i línies de col·laboració per a la seva execució i finançament des de totes les àrees del Consell.

Properament s’iniciaran nous espais de participació política amb la voluntat que es pugui aprovar el proper mes de novembre, junt amb el Pressupost 2021.

Pla de reconstrucció del Vallès Occidental

El passat 17 de juny el Consell d’Alcaldies va aprovar el Pla reconstrucció del Vallès Occidental davant l’impacte de la pandèmia COVID-19 com a full de ruta pel conjunt de la comarca per donar resposta immediata a la situació de crisi i als seus efectes a nivell social, econòmic i mediambiental.  Un cop aprovat el document diferents entitats ja han manifestat la seva adhesió al Pla. Aquest és el cas de CECOT, PIMEC, CIESC, Cambra de Comerç de Sabadell, Cambra de Comerç de Terrassa, UGT, CCOO i Creu Roja. Els propers dies es poden produir més adhesions.