Nou programa de Creu Roja per millorar els resultats acadèmics dels immigrants de 2a generació

11.000 marroquins, 26.000 immigrants en total, viuen a Terrassa. Molts d’ells ja més de 20 anys. L’acollida, l’empadronament i l’acompanyament, s’ha fet bé en aquest temps, segons els experts.

Ara, el repte, diuen, és promoure la igualtat d’oportunitats d’aquesta segona generació d’immigrants. I, per aconseguir-ho, els programes que més impacte obtenen amb una inversió baixa i a curt termini, són, entre altres, els de reforç escolar. L’objectiu és que aquests nois i noies, obtinguin el títol de graduat a 4t de la ESO.

En aquest punt s’emmarca un nou programa que Creu Roja, Ajuntament i Generalitat han implantat aquest curs en 2 instituts de la ciutat: Mont Perdut i Cavall Bernat. S’anomena “Acompanyament educatiu a joves als instituts”. Ha començat amb 40 alumnes (20 de cada centre), de 2n i 3r de la ESO.

És un reforç escolar de qualitat, de 3 hores setmanals, que es complementen amb tutories amb les famílies, coordinat amb els centres i impartit a les seves aules. En aquests mesos de trajectòria, el rendiment acadèmic, la confiança i la motivació dels alumnes que segueixen el programa ha millorat però també de la resta del grup.

El regidor de Ciutadania, Adrián Sánchez, i el secretari d’Igualtat Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Oriol Amorós, han visitat la seu local de Creu Roja per conèixer de primera mà el projecte, parlant amb els mestres de reforç i els professors dels instituts.

Més tard, Amorós s’ha reunit amb l’alcalde, Alfredo Vega per intercanviar impressions sobre el Pla de Ciutadania i de les Migracions 2017-2020 i compartir punts de vista en l’àmbit de l’educació.

Probablement iniciatives com el nou programa de Creu Roja, que amplia la feina feta per l’entitat en aquest àmbit durant més de 20 anys, podrien replicar-se.

De fet, Terrassa és la ciutat catalana de més de 200.000 habitants que més més subvencions de la Generalitat ha rebut per desenvolupar aquests projectes: 52.000 euros, ha confirmat Amorós.